Zapište si do diářů termín PGD

Pražské gerontologické dny 2024 proběhnou ve dnech 2. a 3. října 2024 v osvědčeném prostoru hotelu Duo na pražském Střížkově. Hlavním tématem letošní konference je Partnerství a spolupráce ve zlepšování života s demencí. Už nyní nám můžete zasílat přihlášky k pasivní i aktivní účasti. Na našem webu najdete i další podrobné informace.

Zveřejněno: 22. března 2024 | Rubriky: Novinky ČALS, Tiskové zprávy, Jak lépe pečovat

Jednou z prvních rad, kterou od nás dostávají lidé s demencí i jejich rodinní pečující, je, aby nezůstávali na život s demencí sami. Kromě mobilizace rodiny a dalších neformálních sociálních sítí je nutné také nalézt profesionální pomoc. Spolupráce rodin a profesionálů, stejně jako mezioborová spolupráce jsou jedním ze základních kamenů poskytování kvalitních služeb a jsou nutným základem udržování (a zvyšování) kvality života lidí s demencí. Cílem konference je přispět k tomu, aby se potenciál spolupráce podařilo co nejlépe využít jak v sociálních, tak ve zdravotních službách.

První den Pražských gerontologických dní (PGD) bude také letos věnován přednáškám. Druhý den proběhnou workshopy, které nám umožní probrat dané téma do ještě větší hloubky.

Na PGD se můžete přihlašovat už dnes prostřednictvím stránky konference. Najdete zde také důležité termíny. Pokud plánujete aktivní účast, pošlete prosím abstrakta svých příspěvků do 31. května 2024. Formulář pro přihlášení abstrakt najdete taktéž na stránce konference.

Stejně jako v jiných letech nabízíme také zvýhodněnou včasnou registraci (přihlašte se prosím do 17. července 2024) a snížené poplatky pro lidi s demencí, rodinné pečující, naše kontaktní místa, anebo studenty.

Těšíme se na vás!